PGsamen app

Als Protestantse Gemeente Sassenheim komen wij elkaar inmiddels ook online tegen: U kunt op uw telefoon of tablet namelijk de app ‘PGsamen’ zetten. De naam verwijst natuurlijk naar onze eigen ‘PGS’. Maar het idee van deze app is juist dat we hem met elkaar als gemeente, ‘samen’, gaan gebruiken en laten bloeien: PGsamen. En dat het woord ‘amen’ er dan ook nog in zit, ja dat maakt het allemaal maar mooier. Inmiddels zijn er al meer dan 300 gemeenteleden van onze kerk met elkaar verbonden, van jong tot oud!

U spreekt het dus uit als PG-samen’. Maar wat kunt u nou eigenlijk allemaal met deze app? En wat is hier de meerwaarde van?

De kracht van mobiel voor de opbouw van de kerk! 
In deze tijd hebben veel mensen alles wat zij belangrijk vinden op hun telefoon staan: Contactgegevens en foto’s van dierbaren, lievelingsmuziek, sportprogramma, camera, films, boeken, e-mail, werk etc. Maar de kerk had nog geen plek. Tot nu! De app is zeker niet bedoeld als vervanging van het fysieke bijeenkomen, maar juist als versterking! Dus of u nu elke zondag in de kerk zit, meekijkt met de livestream of gemeentelid bent maar niet (meer) zo actief in de gemeente: Twijfel niet en kom een kijkje nemen in de app!

Versterk de gemeenschap: Deel, reageer en communiceer!
Persoonlijk, dynamisch en inspirerend. Er zal soms informatie vanuit de kerkelijke organisatie gedeeld worden, maar de app komt voornamelijk tot leven door de gemeente zelf. Deel dus een inspirerende bijbeltekst, gedicht, persoonlijk bericht, foto, agendapunt, een link naar een video of liedje etc. Zo kunt u andere gemeenteleden inspireren én gemeenteleden kunnen hierop reageren. 

U kunt zich aanmelden bij verschillende groepen in de app. Op deze manier ziet u vooral berichten op uw tijdslijn (klik op ‘Mijn kerk’) die interessant zijn specifiek voor u. Denk aan de verschillende pastoraatsgroepen, een groep met info over de kinderdiensten, een groep voor de koffieschenkers, beamteam, kerkenraad, gebedsgroepen, Solid Friends, hobbygroep, kerkenweekend, walking dinner en zo nog veel meer (werk)groepen. Natuurlijk is er ook een kerkbrede groep waar u berichten in kunt plaatsen voor de hele gemeente. Mist u een groep in de app? U kunt ook zélf een groep aanmaken.

Agenda: Overzicht van alle activiteiten.
De app heeft een agenda-functie waarop de algemene kerkagenda te zien is. Ook de zondagsbrief en de link naar de stream kunt u hierin vinden. Maar de verschillende groepen in onze kerk hebben ook allemaal een eigen agenda met bijeenkomsten en/of vergaderingen. In de PGsamen-app heeft u overzicht van alle activiteiten.Collecte: Geen cash, geen probleem!
Of u nou in de kerk zit, of vanuit huis meeluistert of kijkt, met de PGsamen app kunt u digitaal geven. Aan de wekelijkse collecte, maar ook aan een grotere eenmalige inzamelingsactie. De makers van de app hebben ervoor gekozen om met een opwaardeerfunctie te werken. Zo wordt voorkomen dat van elke collecte 0,24cent transactiekosten verloren gaat. Alles wat via de app gegeven wordt gaat dus ook naar het doel waaraan gegeven wordt. 

Gemeente: smoelenboek
Wilt u een gemeentelid bereiken? Per e-mail? Of telefonisch? Een kaartje sturen? Of even zoeken welk gezicht er bij welke naam hoort? Dankzij de gemeentegids (smoelenboek) is ook onze kerkelijke gemeente digitaal terug te vinden. U kiest zelf welke gegevens u wel of niet wilt delen. Alle informatie en gegevens blijven besloten in de app. Deze is namelijk alleen toegankelijk voor mensen die lid zijn van onze gemeente. 

Downloaden op uw smartphone óf tablet
  • De app kan gedownload worden op uw smartphone of tablet (kan ook op beiden)
  • Download de app via de QR code óf zoek in de App Store of Google Play store op: PGsamen
  • Aanmelden met uw naam, foto en e-mail adres (via e-mail uw aanmelding bevestigen)
  • Wij verlenen handmatig de toegang. Dit gebeurt aan de hand van de ledenlijst van onze Protestantse Gemeente Sassenheim.
  • Vul bij ‘Profiel’ uw gegevens aan. Leuk als u wat meer over uzelf vertelt! Wat u wel of niet wilt delen is aan u. We zien wel heel graag een échte foto van u zelf! 
  • Alle gegevens zijn alléén te zien door gemeenteleden. Dus niet openbaar. Er is hoog ingezet op veiligheid en bescherming van uw gegevens. 
  • Meld u aan bij groepen die op u van toepassing zijn (via ‘Ontdek’)
  • Bij ‘Instellingen’ kunt u meldingen en betaalgegevens beheren en de gebruikersvoorwaarden lezen. 
Eerste hulp bij app-gebruik
Komt u er niet uit met downloaden of heeft u vragen over de werking van de app?  U kunt altijd een contact opnemen met Jantien Reijerse-Doolaard (jantiendolaard@hotmail.com / 06 16548400) of Andrea Knight-Zwaan (aknightzwaan@gmail.com / 06 50505518). Jaap Kruik komt ook graag bij u langs om samen met u de app te installeren of antwoord te geven op uw vragen: jaapkruik50@icloud.com / 06 38371288

*De app is ontwikkeld door het bedrijf ‘Donkey Mobile’. De oprichters van het bedrijf zijn zelf professionele app-bouwers maar mistte een app voor hun eigen kerkgemeenschap. Deze app is dus speciaal gebouwd voor kerken. Het bedrijf begon als een start-up en er zijn nu 300 kerken in Nederland aan verbonden. De app is nog steeds in ontwikkeling en de functies zullen alleen nog maar uitbreiden. Wilt u meer informatie? Kijk op www.donkeymobile.app
terug