29 dec 2023

PG50+ Filmavond - 6 februari

Als tweede bijeenkomst van dit seizoen organiseert de Pastoraatsgroep 50+ op dinsdagavond 6 februari 2024 in de Blauwe Zaal, Julianakerk, een filmavond. Wij vinden het erg fijn dat ds. T. Moll hieraan zijn medewerking wil geven.
Hij zal een film kiezen, lees verder voor een persoonlijke toelichting.

Vanaf 19.30 uur kunnen jullie binnen lopen voor een kopje thee/koffie, zodat we uiterlijk om 20.00 uur kunnen starten. Na afloop van de film is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten onder het genot van een drankje. Iedereen is van harte welkom.

Graag willen wij weten op hoeveel belangstellenden wij kunnen rekenen.
Daarom graag aanmelden, uiterlijk tot 4 februari, via: pgsgroep5065@gmail.com

Met vriendelijke groet namens de activiteitencommissie,
Anda Dijkstra en Nico Kersten

Ik ben er, jij toch ook?

De datum van 6 februari staat in m’n agenda. Dan komt de pastoraatsgroep  50 + samen.
Net als de vorige keer was mij gevraagd om een film uit te kiezen. Dat heb ik gedaan. Om samen te kijken en het daarna samen over te hebben.
De vorige keer was het een Franse film, die ons aanzette om terug te kijken in ons eigen leven. En ons af te vragen: wat hebben schoolervaringen ( onderwijzer(es)) met me gedaan?
In fase waarin we ons nu bevinden, speelt de relatie naar ouders een rol. Soms hebben ze meer zorg nodig, soms overlijden ze, soms verandert de verhouding. Ieder heeft daarbij zijn/haar eigen verhaal. Vrolijk of droevig.
De film die ik gekozen heb gaat over relatie vader – dochter. Prachtig geacteerd en ook grappig. Ook al heb je hem een tijdje geleden op de t.v. gezien, dan nog is de film het kijken waard. Daarna kunnen we wat bijpraten onder het genot van een glas.
Door het herseninfarct dat ik op 5 januari kreeg, was de vraag welke gevolgen dat zou hebben. Nou:  Ik ben er “gewoon” bij op 6 februari, en ik zie er naar uit om je te zien.
Tot dan!

Tim Moll


 
terug