PG50+ Filmavond – 6 februari 2024

Op dinsdag 6 februari kwamen ruim dertig gemeenteleden bij elkaar in de Julianakerk om met elkaar de film “The father” te kijken. De filmavond werd ingeleid door Ds. T. Moll. Hij nodigde ons uit om na afloop van de film met elkaar onze eigen ervaringen met het ouder worden van onze ouders te delen. Dit leidde na de film tot bewogen en soms intense gesprekken.

Deze aangrijpende Engelse film uit 2020 gaat over de relatie tussen een vader en een dochter. Het is een portret van een dementerende man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Zijn dochter staat voor een groot dilemma. Ze weet dat ze niet langer in staat is haar vader de hulp te bieden die hij nodig heeft. Haar onmacht maar ook haar liefde voor haar vader zijn tastbaar. Het bijzondere van de film is dat deze voornamelijk door de ogen van de vader beleefd wordt. De verwarring die hem ten deel valt wordt ook door de kijker zo beleefd.

Na afloop van de film was er genoeg gelegenheid om met elkaar onze indrukken en herinneringen te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een heel geslaagde avond.

Namens de pastoraatsgroep 50+
Nico Kersten
terug