11 mei 2024

Persbericht opening Het Venster

Na jarenlange voorbereiding en een bouwtijd van 1,5 jaar is onlangs het nieuwe kerkelijk centrum van de Protestantse Gemeente Sassenheim (PG Sassenheim) in gebruik genomen. Tijdens de bouw zijn door de kerkelijke gemeente tientallen namen genoemd voor het centrum waaruit  de naam ‘Het Venster’ is gekozen. Een weldoordachte naam voor het fraaie gebouw, gelegen aan de Westerstraat 8A in Sassenheim. Het Venster is ontworpen door Van Schie Architecten en gebouwd door aannemer Veenman & Vink.

Het bouwproces, zowel in de voorbereiding als tijdens de bouw, is begeleid door een kerkelijke bouwcommissie. Daarnaast zijn een aantal werkgroepen actief geweest tijdens en na de bouw van Het Venster. Van inrichting keuken tot verhuizing, van techniek tot beheer.
Tal van kerkelijke vrijwilligers zijn betrokken geweest bij dit alles.

Na de laatste kerkdienst in de Julianakerk, 14 april j.l., is deze kerk gesloten. Vanaf zondag 21 april wordt er door PG Sassenheim alleen nog gekerkt in de Dorpskerk. Het Venster is intussen al in gebruik genomen door de kerkelijke gemeente met een feestelijk moment na de kerkdienst op zondag 21 april j.l.
Nog dagelijks wordt er gewerkt aan de verdere inrichting om de ruimtes in Het Venster ook gereed te maken voor (verhuur aan) externe gebruikers.

Opening en Open Huis
Woensdag 22 mei a.s. wordt Het Venster officieel geopend.
De opening vindt plaats op woensdagmiddag om 17.00 uur en zal verricht worden door de heren Cees Pronk en Henk Burger, beiden lid van PG Sassenheim.
Zij waren als vertegenwoordigers van de bouwcommissie, zowel voorafgaande als tijdens de bouw, dagelijks bezig met de begeleiding van dit project. Alle reden voor PG Sassenheim om juist hen te vragen of zij de openingshandeling willen verrichten.

Zaterdag 25 mei a.s. is er een ‘Open Huis’ van 12.00-15.00 uur.
Een ieder is uitgenodigd om Het Venster te bezichtigen. Een fraai gebouw met een tweetal grote zalen die separaat, maar ook als geschakelde zaal (met 160 zitplaatsen) gebruikt kan worden.
Daarnaast een drietal kleinere ruimtes voor vergaderingen en het houden van jeugd- en kerkelijke activiteiten, twee kantoorruimten en een ruimte waar het drukwerk wordt verzorgd. Prominent en centraal gelegen in het gebouw zijn de keuken en de uitgiftebar in de ruime ontvangsthal.
Uiteraard is het gebouw ook voorzien van een lift. Een ‘nul op de meter’ gebouw geheel gasvrij - maar wel gastvrij! – met onder het gebouw de mogelijkheid om de auto te parkeren.

Elke zaterdagmiddag is de Dorpskerk geopend. Op 25 mei kan een ieder een bezoek aan Het Venster derhalve combineren met een bezoek aan de Dorpskerk middels een korte wandeling over de begraafplaats, gelegen tussen Het Venster en de Dorpskerk.

PG Sassenheim is vanaf nu centraal gehuisvest in het centrum van Sassenheim. In de historische Dorpskerk en in het van alle gemakken voorzien, moderne kerkelijk centrum Het Venster.  Een inspirerende balans tussen historische en moderne bouw.
terug

Agenda

Dorpskerk ( dhr. J.J. Snoek)

zo 26 mei 2024 om 10.00 uur

Dorpskerk ( ds. A. Wicke)

zo 02 jun 2024 om 10.00 uur

Zondagsbrief / Op weg


Collecte


Live Stream Kerkdienst


Zaalverhuur


Veilige Kerk