PG80+ Lunch 28 februari 2024

Een bijzondere 80+ ervaring
Voor het eerst, en na wat wikken en wegen, besloot ik om toch maar eens  deel te nemen aan de warme lunch voor 80 plussers.
Inmiddels ben ik al 85 jaar, dus het werd tijd!!  Best raar voor mij, omdat ik zelf nog steeds bij veel vrijwilligerswerk actief betrokken ben.
Maar het was een hartverwarmende ervaring; iedereen werd persoonlijk welkom geheten.

Ik schoof aan aan een tafel met overwegend voor mij bekende mensen. Ik kreeg een drankje aangeboden en de gesprekken riepen gezamenlijke herinneringen op. Een enkele nieuwkomer, die wat bedeesd aanschoof, en die aangaf dat ook zij een drempel over moest, werd als vanzelf in het gesprek betrokken en hopelijk voelde zij zich meteen een deel van onze groep.
Na een woord van welkom door Gerry Eenkhoorn en het gezamenlijk bidden van het “Onze Vader” werd de maaltijd opgediend.

Er was keuze tussen Boerenkool of zuurkool met een gehaktbal of een stuk rookworst.
Iedereen smulde hiervan, want onze plaatselijke groenteboer had er iets heel lekkers van gemaakt! Wie wilde kon zelfs nog een tweede portie halen. Voordat het toetje werd opgediend las Herma Perfors een leuk lente verhaal voor over  de belevenissen van een sneeuwklokje dat ongeduldig wachtte in haar huisje onder de grond, totdat de zon sterk genoeg zou zijn en haar de kracht zou geven om tot bloei te komen.
Het toetje ( hopjesvla met chocola, slagroom en een stroopwafeltje) werd decoratief in glazen opgediend en was verrukkelijk! De maaltijd werd afgesloten met een kopje koffie of thee.


Toen was er toch ook nog een moment waarop afscheid moest worden genomen van één van de leden van de activiteiten commissie. Betty Spies, die jarenlang actief deel uitmaakte van deze commissie, heeft besloten om te gaan stoppen met haar werkzaamheden. Als dank voor haar lange en trouwe inzet kreeg ze een prachtige witte orchidee waar ze zichtbaar heel blij mee was.


Dit samenzijn en de maaltijd werden door Gerry Eenkhoorn besloten met een
paar verzen uit lied 863 die zij als een gebed uitsprak; “Nu laat ons God de Here dankzeggen en Hem eren...”   
Ongeveer 40 gemeenteleden hebben op deze waardevolle manier kunnen genieten van het onderlinge contact!
Eigenlijk jammer dat niet meer mensen van deze gelegenheid gebruik maken! Want het is geweldig dat er ook, of misschien wel juist, aandacht is voor de 80 plussers, die hen betrekt bij de kerk en voorkomt dat ze vereenzamen!!

Heel veel dank aan allen die dit regelmatig mogelijk maken.       
Riet Geldof.


terug