PG80+ Verslag 25 januari 2023

Op woensdag 25 januari j.l. kwam de pastoraatsgroep 80+ voor de eerste keer in het jaar 2023 weer bij elkaar. Na een hartelijke ontvangst door de gastvrouwen en nadat we voorzien waren van een drankje, heette Gerry ons allen van harte welkom. Zij vertelde ons wat er op het programma stond. Deze keer bestond de lunch uit door de plaatselijke groenteboer gemaakte stamppotten van boerenkool en zuurkool, vergezeld van een stukje rookworst of een gehaktballetje

Voordat we begonnen, las Gerry eerst een door Huub Oosterhuis bewerkte Psalm voor uit de bundel van zijn hand, getiteld 150 Psalmen “Vrij”. Daarna baden wij met elkaar het “Onze Vader”.
 

Hierna werden we door de gastvrouwen voorzien van ons bordje boerenkool of zuurkool.

Het smaakte heerlijk en alles ging volgens mij helemaal op.

Daarna las Herma een toepasselijk gedicht voor.

Er werd tussen de gangen door volop met elkaar gepraat. Iedereen was blij elkaar weer te zien en een beetje te kunnen bijpraten.

Een heerlijk toetje volgde nog als sluitstuk. Met elkaar zongen we nog een aantal bekende liederen.

Hierna was het nog mogelijk onder het genot van thee of koffie wat met elkaar na te praten. De gastvrouwen werden  onder applaus  bedankt voor hun goede zorgen voor de gasten. Gerry sloot met een dankgebed uit het Liedboek de bijeenkomst af. Het was voor mij de tweede keer dat ik bij een bijeenkomst was. Ik vond het erg leuk om mensen te spreken die ik al een poosje niet had gezien.

Corry van der Geest - Kruik 

terug