PG80+ Nieuws september 2023

Op woensdagmiddag 30 augustus j.l. kwamen zo’n 26 leden van de Pastoraatsgroep 80+ en de leden van de activiteitencommissie in de Blauwe Zaal van de Julianakerk bijeen om te genieten van een zomerse maaltijd. Na de regen, die ochtend, brachten onze gasten die middag de zon mee. Dit werd ook nog verwoord in het gedicht wat Gerry bij de opening van de maaltijd voorlas:

De zon
De zon geeft licht, warmte en leven.
mens en dier kunnen er niet zonder,
het is alles met elkaar verweven,
ja het is een heel groot wonder.

De zon is er elke dag maar weer,
ook al zien we hem niet altijd,
maar toch is hij er keer op keer
en verspreidt licht wereld wijd.

Wonderlijk deze licht- en warmte bron
zonder zon zou er niets kunnen bestaan.
God, de Schepper van de zon,
is nog steeds met aard en mens begaan.

God laat de zon nooit voor altijd onder gaan,
maar laat hem opgaan elke morgen.
Hij laat ons nooit in het donker staan,
maar blijft altijd voor ons zorgen.

God heeft dit alles in Zijn wijsheid bedacht,
zodat mens en dier zouden kunnen bestaan.
Hij heeft zon, maan en sterren in Zijn macht
en heeft heel de wereld doen ontstaan.


God mogen wij roemen voor Zijn grootheid,
dat Hij alles zo schoon geschapen heeft,
de mens, dier en natuur in verscheidenheid
en nog alles onderhoudt, wat groeit en leeft!


Vrijwilligers en leden van de activiteitencommissie zorgden in een ontspannen en gemoedelijke sfeer voor een driegangen menu: Allereerst was er courgettesoep met stokbrood. De hoofdmaaltijd bestond uit: huzarensalade, patat, kipsaté, gehaktballetjes en plakjes worst. Tot slot kwam Marcel Vermeulen van de IJsMeulen uit Voorhout om iedereen te voorzien van een heerlijk ijsje. Men kon daarbij kiezen uit één, twee of zelfs drie bolletjes mèt of zonder slagroom; in een bekertje of een hoorntje. Wat een verwennerij!.

Tussen de gangen door werden de hersenen geprikkeld met een drietal quizzen; samengesteld door de leden van de activiteitencommissie met als onderwerpen: de Psalmen, de PG Sassenheim en tot slot over Oud-Sassenheim. Als commissie dachten wij vooraf: “Dit is voor de gemeenteleden van deze Pastoraatsgroep een appeltje en een eitje”, maar het viel bij diverse groepen niet mee om alle vragen te beantwoorden. Toch kwam er – tot hun eigen verrassing - een groep als winnaar voor de dag. Chapeau!
De middag werd afgesloten met dankgebed door pastor Jan Joost Snoek. Hij was als gast aanwezig om nader kennis te maken met onze Pastoraatsgroep.

De volgende dagen mochten wij vele positieve reacties ontvangen naar aanleiding van deze maaltijd, waarvoor hartelijk dank. Deelnemers spraken ons aan in het dorp, bij de kerk of via of whatsapp dat ze het zo ontzettend leuk hadden gevonden en dat ze heerlijk hadden gegeten. Reacties als: heel erg goed, het hield maar niet op met eten: saté, patat en salade. En: je spreekt op deze manier nog eens andere mensen. Kortom: men heeft genoten.

Een volgende activiteit staat al weer op het programma:
Op woensdagmiddag 11 oktober a.s. hopen wij een spelletjesmiddag voor u te organiseren. Wij verwachten u ’s middags om 14.30 uur in de Blauwe Zaal van de Julianakerk. De middag zal tot ± 16.30 uur duren. Wij zullen voor verschillende bekende èn minder bekende spellen zorgen.
En: houdt u niet van spelletjes, maar vindt u het wel leuk om te komen voor een gezellig babbeltje, toe te kijken, aan te moedigen onder het genot van een kopje thee of koffie: ook dan bent u van harte welkom! Aan het eind van de middag zal een hapje en een drankje geserveerd worden. Zoals gebruikelijk vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte onkosten.
Om te weten op hoeveel gasten wij kunnen rekenen, zou het fijn zijn als u zich van te voren even opgeeft bij: Gerry Eenkhoorn; tel.nr.: 0252-230901 / 06-23777437. Dit kan tot en met zondag 8 oktober a.s.
Daarna staat voor 2023 nog één activiteit op het programma, namelijk het optreden van het Joppekoor op woensdag 20 december a.s. om 14.30 uur in de kerkzaal van de Julianakerk.
In verband met de verhuizing van de Julianakerk naar het nieuwe KCD “Het Venster” hebben wij voor 2024 nog geen activiteiten gepland. Wij zullen u tijdig op de hoogte houden.

Namens de activiteitencommissie:
Gerry Eenkhoorn
 
terug