PG50+ Filmavond – 24 januari 2023

Op dinsdag 24 januari kwamen ruim dertig gemeenteleden bij elkaar in de Julianakerk om met elkaar de film Les Choristes te kijken. De filmavond werd ingeleid door Ds. T. Moll.
Hij nodigde ons uit om na afloop van de film met elkaar onze eigen herinneringen uit onze schooltijd op te halen. Het riep na afloop bij iedereen leuke en bijzondere anekdotes op.

Deze ontroerend mooie Franse film uit 2004 heeft prachtige muziek. Het gaat over een succesvolle dirigent die vanwege het overlijden van zijn moeder terugkeert naar Frankrijk. Daar ontmoet hij zijn oude klasgenoot Pépinot en samen halen ze herinneringen op uit hun kindertijd.

Beide mannen waren in 1949 leerlingen op een kostschool voor moeilijk opvoedbare jongens. De school heet Fond de l’Étang (“bodem van de vijver”) en heeft een heel strenge directeur. Een nieuwe leraar richt een zangkoor op. Het geeft plezier, een muzikaal talent wordt ontdekt en het verhoogt de discipline van de leerlingen.

Na afloop van de film was er genoeg gelegenheid om met elkaar herinneringen te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Al met al een heel geslaagde avond.

Namens de pastoraatsgroep 50+

Esther Huijbrechts

terug