PG80+ Verslag barbecue - 28 augustus 2019

pg80 bbq bJa, het stond al lang in mijn agenda, maar eindelijk was het dan 28 augustus.
En daar stond het dan: BBQ, blauwe zaal, 16.00 uur. Ik dus tegen 4.00 uur ’s middags naar de blauwe zaal,  omdat ik veronderstelde dat 4.00 uur de inlooptijd was.
Wie schetst mijn verbazing toen ik zag dat de hele zaal al vol zat.

 
 
 
 
 
 
Nadat ik betaald had, was het zoeken naar een open plek en gelukkig vond ik die en zat dus aan bij zeven bekende mensen. Ik zat nog maar nauwelijks of er werd me al een degelijk glas wijn gebracht, terwijl de dames van de commissie druk in de weer waren om een tafel in te richten waar de salades en sausen werden gepresenteerd.
 
De opening van de maaltijd werd door één van de dames verricht door de voordracht van een gedicht dat kennelijk een christelijke versie was van “een dozijn kleine negertjes”. Ook werd nog even lof toegezwaaid aan de twee “Japen” (Jaap Kruik en Jaap Colijn), die buiten aan het bakken waren.
 
Al gauw was de eerste verdeling, die bestond uit een moot zalm en een portie saté met 3 soorten salades en de nodige sausen. Daarna kwam nog een ronde met hamburgers en filetlapjes. Kortom: alles heel smakelijk. Ik wil dan ook de dames die dit organiseerden heel hartelijk danken voor hun inzet.
 
Ik denk dat ik namens velen gesproken heb. HEEL VEEL DANK!
Jan Verhoog
 
pg80 bbq sep 2019 a
pg80 bbq sep 2019 b