Kerstattenties

bijbels dagboek 2017 200x200Aan het eind van ieder jaar wordt gemeenteleden van 75 jaar en ouder weer verrast met een Bijbels dagboek voor het komende jaar, een voor velen onmisbare gids in het geestelijk leven. Het aankopen en verspreiden van deze attentie gebeurt door diakenen. Bovendien ontvangen alle bewoners van Bernardus en Sassembourg een plantenbakje. Achtergebleven partners van gemeenteleden, die in het afgelopen jaar zijn overleden ontvangen een boeket bloemen. In de kerstnacht wordt er een attentie bezorgd bij mensen, die dienst hebben in de Bernardus, Sassembourg, Teylingereind en het Hospice.

Kerstontmoeting

kerst ouderenIn de week voor Kerst organiseert de Diaconie in samenwerking met de Havenkerk een Kerstontmoeting in de Dorpskerk voor de ouderen uit de gemeenten. Naast samen zingen en bidden is er ook tijd voor gezellig samenzijn met een lekker kopje koffie of thee, een drankje en lekkere hapjes. De Dorpskerk wordt dan in samenwerking met de koster omgetoverd in een gezellige zaal, waar het goed toeven is.

Kerstpakketten

kerstpakket1Voor zover beschikbaar gesteld door plaatselijke bedrijven verzorgt de Diaconie binnen de gemeente voor de mensen, die nooit op een andere manier een kerstpakket zullen krijgen, een goed gevulde doos met levensmiddelen en soms een extra attentie voor de Kerst. Er gaan ook kerstpakketten naar adressen aangedragen door de Stichting Vluchtelingenwerk.